Handdruk2

Per jaar gaan de 312 zonnepanelen circa 75.000 kWh groene stroom opwekken.

Zie hier alle foto's van het ontwerp, de realisatie en het eindresultaat: de 312 zonnepanelen verdeeld over 5 daken.

Advisolar heeft de Toneelschuur zonnepanelen tender gewonnen op basis van een professioneel ontwerp, kwalitatief hoogstaande materialen van A (Tier 1) fabrikanten en een scherpe prijs.
De 312 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 74,88 kWp zijn verdeeld over 6 daken. Om het totaalvermogen te maximaliseren zijn de panelen onder een hoek van 10 graden geplaatst en is de afstand tussen de rijen zo klein mogelijk gehouden.
Om niet boven de maximale dakbelasting uit te komen is er - in overleg met de constructeur - flink wat grind verwijderd van alle daken.
Het systeem is onderverdeeld in 4 Delta Solivia stringomvormers. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende orientatie en schaduwwerking van de gebouwen.
Op jaarbasis wordt er circa 75.000 kWh groene stroom opgewekt, dit is ongeveerd één derde deel van het jaarlijkse stroomverbruik van de Toneelschuur.
Op aanraden van Advisolar is er SDE+ subsidie aangevraagd en toegekend (in fase 3). Advisolar heeft de subsidie-aanvraag en plaatsing van de brutoproductiemeter geregeld.  
Door de subsidietoekenning is de terugverdientijd aanzienlijk verkort en ligt die rond de 11 jaar. Dit is zeer acceptabel voor een Grootverbruiker als de Toneelschuur die niet mag salderen.